Tekoäly avaa uusia ovia maallikkosuunnittelijoille 3D-tulostuksessa

Koiraperhe on valmistunut hyödyntämällä muutamaa maksutonta tekoälysovellusta, ilman varsinaisten suunnitteluohjelmien käyttöä. Kuva: 3DStep

3D-tulostamista hyödynnettään nykypäivänä harrasteajoneuvorakentelussa ja siihen liittyviä innovaatioita on esillä kevään American Car Show'ssa.


Tekoäly tarjoaa yhä hämmästyttäviä työkaluja ja ennennäkemätöntä tehokkuutta monenlaiseen tekemiseen. American Car Show'n näytteilleasettajayritys 3DStep kokeili käytännössä, miten 3D-tulosteen suunnittelu onnistuu tekoälyn kanssa.

Lähtökohtana oli tekstisyöte, jonka jälkeen suunnittelu tapahtui AI:lla STL-tiedostoksi asti.

Esimerkki on yksinkertainen, eikä lopputulos kilpaile ammattisuunnittelijan työn kanssa. Olennaista on kuitenkin havainto, että tekoälyyn perustuva prosessi ideasta tuotteeseen onnistuu jo teknisesti, ja vieläpä varsin vaivattomasti.

🙌 “Suomalaiset yritykset löytävät kiihtyvään tahtiin omat tapansa hyödyntää 3D-tulostusta. Voimme jo puhua uudesta ilmiöstä, joka näkyy teollisuuden kilpailukykynä, parempina tuotteina ja uusia palveluina.” - 3DStep

3D-tulostuksessa kyse on enemmästä kuin pelkästä tuotteen valmistamisesta. Se on mahdollisuus nopeaan prototyyppien valmistamiseen, räätälöityjen osien tuottamiseen ja monimutkaisten geometrioiden toteuttamiseen, jotka olisivat hankalia tai mahdottomia perinteisillä menetelmillä.

Kuinka isoja tuotteita voi tulostaa? Tämä on yksi tavallisimmista kysymyksistä, joita 3D-tulostuksesta kysytään. Harvoin tiedustellaan, kuinka pieniä tai kuinka monimutkaisia tuotteita voitte valmistaa.

Monet 3D-tulostuksen odotusarvot tulevat perinteisempien menetelmien puolelta. Hyödyllisyyden tai kustannusten vertailu tapahtuu tuttujen asioiden kautta.

✨ 3DStepin osaamista on esillä kevään tähtihetkessä, American Car Show'ssa. Osastolla voit käydä tutkimassa myös erilaisia 3D-tulosteita!

3DStepin missiona on lisätä suomalaisten yritysten kykyä hyödyntää 3D-tulostusta ja kehittää yritysten 3D-tulostukseen liittyvää osaamista.

Mission tukemiseksi yritys tarjoaa edistyneitä tuotannon ja tuotekehityksen palveluita, kuten metallien ja muovien teollista 3D-tulostusta alan parhailla teknologioilla, sekä monipuolisesti yritysten osaamista edistäviä suunnittelu-, koulutus- ja innovaatiopalveluita. 3DStepistä löytyy kaikki, mitä tarvitset 3D-tulostuksen hyödyntämiseen nyt ja tulevaisuudessa.

Tammikuussa 2024 julkaistu kirjanen “100 3D Printing examples” on osa 3DStepin missiota. Siihen on koottu uusimpia 3D-tulostuksen sovelluksia eri toimialoilta inspiraatioksi suunnittelijoille, sekä tuote- ja liiketoiminnan kehittäjille. 3DStepillä on American Car Show’ssa väliaikainen asiakaspalvelu- ja neuvontapiste, käy kysymässä 3D-tulostuksesta lisää!

Lähde: Uutiskirje



>>> Nappaa itsellesi 3DStepin ladattavat aineistot - klikkaa tästä



Edellinen
Edellinen

Tiedote: Miss Hot Rod 2024 -kandidaatit esittäytyvät

Seuraava
Seuraava

Tiedote: Harraste- ja erikoisajoneuvojen lisäksi runsaasti oheisohjelmaa